Останній дзвоник – свято прощання з навчальним роком у школах! Для багатьох школярів він – сигнал, що вже літо, канікули! А от для випускників разом із останнім дзвоником та останнім шкільним випускним вальсом розпочнеться доросле життя.

А у культурі, традиціях кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну ідентифікацію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому.

День вишиванки – зовсім молоде народне свято.

Воно – символ історії, великої культури, воно закликає до єднання багатонаціонального українського народу.

Цьогоріч День вишиванки – 20 травня.

Друзі! Маємо гарну пропозицію проведення свята останнього дзвоника та Дня вишиванки. Адже у кожній вишитій стежці, історія роду, генетичний код поколінь пронизаний національно-патріотичним духом.

Одягніть вишиванку, національний костюм чи атрибути національного вбрання, привітайте один одного, кропивничан, усю Україну із традиційними святами! Розкажіть, що для вас символізує вишиванка, походження, орнамент, оскільки процес її створення є неповторним та високо цінується в Україні та за її межами. Створіть відеоролик, фотоколаж та опублікуйте у соціальній мережі Фейсбук із хештегом #УкраїнаВишивана_2021

Долучайтеся до челенджів, адже це елементи новітньої, сучасної культури, що передаються від покоління до покоління і зберігатимуться протягом тривалого часу.

Це пам’ять, гарна, щира, яскрава!

Приєднуйтесь!

Кiлькiсть переглядiв: 294