“РІВНЯЙСЬ, КАДЕТИ!”

2012-10-24

/Files/images/novini/DSC_5857.jpg

В історії школи-інтернату відкрито нову сторінку і відлік вона бере з 1 вересня 2012 року. На базі цього закладу відкрилися перші кадетські класи 5 та 7. А 24 жовтня в комунальному закладі „Навчально-виховне об’єднання „Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів з утриманням дітей-сиріт та класами для дітей зі зниженим зором – центр позашкільного виховання Кіровоградської міської ради Кіровоградської області” відбулася урочиста церемонія посвяти в кадети.
На урочисту посвяту «Рівняйсь, кадети!» завітало чимало гостей: педагоги школи-інтернату, вихованці, батьки, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дьячук С.С., начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Костенко Л.Д., а також шефи – представники підрозділів обласних управлінь МНС, державної інспекції техногенної безпеки та МВС України.

/Files/images/novini/DSC_5864.jpg

/Files/images/novini/DSC_5892.jpg41 учень школи-інтернату став кадетом, отримавши при цьому посвідчення та нагрудні знаки від заступника міського голови Дьячука С.С.

/Files/images/novini/DSC_5818.jpg

/Files/images/novini/DSC_5828.jpgВ майбутньому, за словами, Сергія Дмитровича Старчауса, навчальний заклад буде й надалі розвивати кадетську освіту, а поки що цих два класи – перші паростки такого військово-патріотичного виховання в усій Кіровоградській області. А вже в наступному навчальному році навчальний заклад отримає статус ліцею-інтернату під назвою «Сокіл», де будуть культивуватись три напрямки освітньої підготовки: військово-спортивний, поглиблене вивчення іноземних мов та гуманітарно-правовий.

Кадет – це так знайоме з історії та з часом забуте слово знову повертається, викликаючи неабияку цікавість, захоплення, почуття гордості людей старшого і молодшого віку. За даними опитуваннями батьки кадетів зацікавлені в тому, щоб їхні діти були зайняті цікавими справами, отримали навички гарних манер поведінки, виросли порядними людьми. А самих учнів приваблює цікаве шкільне життя. Красива форма одягу, яка стимулює бути кращим, вихованим, не такі як всі; заняття, де загартовуються фізично, вчаться витривалості, бути сильними духом і тілом – це деякі фрагменти учнів-кадетів. Ми сподіваємося, що саме на кадетів з їхнім тактом, галантністю, вишколеністю, будуть рівнятись всі учні школи.

Свято не залишило байдужих жодного присутнього в залі. А кадетський вальс викликав у присутніх непрохану сльозу та шквал емоцій.

Кiлькiсть переглядiв: 824