«З Кобзарем у серці»

2019-03-14

/Files/images/novini/shevchenko/P3140180.JPG

14 березня в залі для урочистостей Міської ради міста Кропивницького, з нагоди відзначення 205-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, відбулося театралізоване свято «З Кобзарем у серці».

На захід завітали чимало шанувальників та знавців творчості Великого Кобзаря. Відкрила театральне свято начальник управління освіти Міської ради Лариса Костенко, а проводила його доцент кафедри української літератури Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Оксана Гольник.

Учнівські колективи творчо підішли до інтерпретації творчості Тараса Григоровича Шевченка. На конкурс було представлено 19 літературних композицій, і тільки 10 із них стали учасниками заключного концерту. Глядачам презентували постановки на твори “Катерина”, “Відьма”, “Сотник”, вірші Ліни Костенко, пісні на слова Шевченка під гітару в стилі реп та інші.

Кращими цього року стали учнівські колективи: НВО № 34, ЗОШ № 30, ЗОШ № 10, НВО № 1, гімназія імені Тараса Шевченка, СЗОШ № 14, НВО № 3,1 НВО «ЗОШ-інтернат», НВО «Вікторія – П», Науковий ліцей.

Усім учасникам, які брали участь у міському театралізованому святі, начальник управління освіти Лариса Костенко оголосила подяку від управління освіти Міської ради Кропивницького за активну участь у театралізованому дійстві та вручила в подарунок книги видатного Кобзаря, а також літературно-історичні розвідки Юрія Яновського «Таємниці Байгорода».

/Files/images/novini/shevchenko/P3140112.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 798