• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Наступність між дошкільною та початковою освітою

Наступність між дошкільною та початковою освітою

2012-11-07

/Files/images/novini/nternat/SAM_3778.jpg

Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів з утриманням дітей-сиріт та класами для дітей зі зниженим зором – центр позашкільного виховання Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» та спеціальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 46 «Краплинка» з метою забезпечення наступності та взаємодії між дошкільною та початковою освітою, створення умов для реалізації в освітньому процесі єдиної динамічної перспективної системи особистісного творчого зростання дитини уклали угоду про співпрацю.

/Files/images/novini/nternat/SAM_3770.jpg

1 листопада у рамках такої співпраці вчителі початкових класів школи-інтернату Лариса Анатоліївна В'юник, Олена Вікторівна Клочкова та тифлопедагог Наталія Олександрівна Сивиринчук побували у ДНЗ (ясла-садок) № 46 «Краплинка». Вони були присутні на відкритому занятті «Звичаї мого народу», яке вихователь Ольга Олександрівна Галайко проводила для старшої групи № 7.

/Files/images/novini/nternat/SAM_3782.jpg

/Files/images/novini/nternat/SAM_3805.jpgНа занятті дітей познайомили з оберегами української хати, української родини: піччю, рушниками, віночком, хусткою. Розповідь вихователя супроводжувала демонстрація різних видів рушників, хусток, віночків. Діти та всі присутні долучилися до багатої історії, культури та традицій нашого народу. Не минули увагою і усну народну творчість. Пісеньки, хороводи, прислів'я та приказки збагатили свято своєю милозвучністю та мудрістю. Дівчатка власними руками оздобили імпровізовану піч візерунками, спільно сплели український віночок. А які вони були зворушливі та ніжні, коли перед дзеркалом мали змогу приміряти на себе віночки!

/Files/images/novini/nternat/SAM_3825.jpg

До свята проводився вернісаж «Осінь, осінь, осінь...», на якому, окрім робіт вихованців дитячого садка, було представлено малюнки учнів 1-А класу школи-інтернату.

Після свята відбулося засідання круглого столу з участю педагогів навчальних закладів. Учасники засідання обговорили спільні питання підготовки дітей до школи та проблеми адаптаційного періоду першокласників.

/Files/images/novini/nternat/SAM_3792.jpg

/Files/images/novini/nternat/SAM_3800.jpg/Files/images/novini/nternat/SAM_3771.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 866