Безпека наших дітей – найголовніше!

2012-11-07

/Files/images/novini/pojejna_bezpeka/20121105_102513_mid.jpg

Сучасне життя потребує навчання дітей безпечної поведінки в складних умовах соціального, природного, техногенного й екологічного неблагополуччя.

Так, з 5 по 9 листопада в дошкільних навчальних закладах стартував «Тиждень знань безпеки життєдіяльності».
Формування безпечної поведінки (під час відпочинку, у природі, серед людей, предметів) вихователі дошкільних навчальних закладів здійснюють за допомогою різних видів дитячої діяльності, в першу чергу, через гру. Ігри (дидактичні, рухливі тощо) розширюють знання дітей та батьків вихованців про формування, збереження, зміцнення й відновлення здоров’я, сприяють формуванню практичних умінь і навичок здорового способу життя.

/Files/images/novini/pojejna_bezpeka/27 ДНЗ 1.jpg

Традиційно під час тижня проводяться відкриті уроки і заняття, тематичні виставки, екскурсії до підрозділів МНС та пожежно-технічної виставки-музею ТУ МНС в області, ігри, акції, зустрічі зі співробітниками служби порятунку, державного пожежного нагляду, семінари з батьками.

/Files/images/novini/pojejna_bezpeka/27 ДНЗ.jpg

У дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 67 «Дельфін» відбулась гра-змагання під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Працівники Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області разом з вихованцями здійснили захоплюючу й пізнавальну подорож до світу знань правил безпеки. Конкурси, змагання команд, загадки – саме з їх допомогою діти засвоїли важливий у їхньому житті урок: безпека – найважливіша, і щоб не потрапити в біду, потрібно дотримуватись певних пересторог.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності пройшов і в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 46 «Краплинка». В актовій залі зібралися усі вихованці садка – від малого до великого. Представники Держтехногенбезпеки розповіли вихованцям садочку про небезпечність сірників і побутових електроприладів, показали справжні вогнегасники та пояснили їх призначення. Повторили разом з дітьми і номер екстреного виклику пожежно-рятувальної служби у випадку виникнення небезпеки та пояснили, як діяти в такій ситуації.

/Files/images/novini/pojejna_bezpeka/Музей пожежників 2.jpg

Після цього малюки брали участь в різноманітних конкурсах, гасили умовну пожежу, рятували своїх друзів.
В рамках Тижня знань Пожежної безпеки "Вогонь не іграшка!" вихованці дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 73 "Червона квіточка" відвідали музей пожежників.

/Files/images/novini/pojejna_bezpeka/Музей пожежників .jpg

/Files/images/novini/pojejna_bezpeka/Музей пожежників 3.jpgТе, що в дошкільних навчальних закладах приділяється значна увага безпеці дітей, помітно неозброєним оком – і по кутах безпеки, і по виставках картин та виробів. Та й відповіді дітей на питання фахівців кажуть самі за себе.

Грецькі філософи говорили: «Щоб правильно діяти, необхідно багато знати, а щоб знати, треба навчатись». Тому ми, дорослі, повинні усвідомлювати важливість цієї справи – роботи з дітьми з питань безпеки життєдіяльності. Ми повинні зробити все можливе для того, щоб надзвичайних ситуацій в житті кожного з нас було якомога менше, а якщо вони все ж таки сталися, то наслідки від них були мінімальними. Тому тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена Тижнем чи однією розмовою, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються підростаючому поколінню сьогодні, обов’язково знадобляться в майбутньому.

Кiлькiсть переглядiв: 928