• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фестиваль використання мультимедійних засобів навчання «РОЗУМНА ДОШКА». Заключний день четвертий: секція вчителів іноземних мов: англійської, французької, німецької та вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури

Фестиваль використання мультимедійних засобів навчання «РОЗУМНА ДОШКА». Заключний день четвертий: секція вчителів іноземних мов: англійської, французької, німецької та вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури

2019-10-24

/Files/images/novini/2017_novini_/festival/73192902_1644476509022141_1171122180142923776_n.jpg

24 жовтня на базі комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання № 6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» на заключному етапі фестивалю використання мультимедійних засобів навчання «РОЗУМНА ДОШКА» зустрілися вчителі філологічного напрямку.

Запрошені гості й онлайн-глядачі переконалися, що впровадження сучасних інформаційних технологій на заняттях української та іноземної мови стає однією з актуальних проблем методики викладання дисциплін. Відчувалася висока ІКТ-підготовка педагогів - словесників до роботи в такому режимі. Використовуючи MozaBook, SmartNotebook та інші онлайн-платформами, зруйнували міф проте, що використання комп'ютерів - справа лише викладачів інформатики.

Представники експертної групи по відбору кращих розробок учителів з використання мультимедійних засобів навчання управління освіти Міської ради міста Кропивницького наголошували на тому, що сьогодні і викладач-словесник зобов'язаний вміти користуватися сучасними засобами навчання, насамперед, для того, щоб забезпечити одне з найголовніших прав дитини - право на якісну освіту. Оснащення навчального кабінету комп'ютерною технікою і доцільне використання її на заняттях української мови та літератури стає обов'язковим атрибутом навчальних закладів на сьогоднішній день.

Лариси Костенко, начальник управління освіти Міської ради міста Кропивницького, підтвердила необхідність продовження фестивалю з використання програм, які поєднують у собі інтерактивні тематичні ролики, відеоуроки, 3D-моделі, зображення, малюнки, колекції аудіозаписів та презентацій, інструменти для опитування та тестування знань групової роботи в кожному закладі освіти Кропивницького.

Тижневий фестиваль використання мультимедійних засобів навчання був першою, але не останньою презентацією передових технологій освіти Кропивницького.

Кiлькiсть переглядiв: 915