• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • VII відкритий Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-конкурсу хореографічного мистецтва «Свято танцю з «Анютою» 2013-2014 new project»

VII відкритий Всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль-конкурсу хореографічного мистецтва «Свято танцю з «Анютою» 2013-2014 new project»

2013-04-29

/Files/images/novini/anyuta/IMGP2727_800.jpg
29 квітня 2013 року в Кіровоградському академічному українському музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького відбувся святковий концерту-відкриття VII відкритого Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Свято танцю з «Анютою» 2013-2014 new project», присвячений Міжнародному Дню танцю, приурочений 110-річчю з дня народження Асафа Мессерера і 105-річчю з дня народження Суламіф Мессерер.

/Files/images/novini/anyuta/IMGP2754_800.jpg«Класичний етюд» - «АнютА»



Захід набув нового формату: організатори дають старт фестивалю-конкурсу, який здатний об'єднати на єдиному віртуальному майданчику безліч танцювальних колективів України і, сподіваємося, стане цікавим і привабливим для учасників із зарубіжних країн. Зберігаючи переваги традиційного конкурсу, новий формат проведення технічно складний, але перспективний проект. Він вимагатиме застосування сучасних технологій і нетривіальних рішень.
Символічну стрічку відкриття оновленого фестивалю перерізали ідейний натхненник і покровитель фестивалю, депутат Кіровоградської обласної ради Вадим Волканов та директор фестивалю, член Національної хореографічної спілки України, художній керівник ансамблю «Анюта» Анна Ніжнікова. З вітальними словами виступив секретар Кіровоградської міської ради Ігор Волков та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.
/Files/images/novini/anyuta/Империя Искусств_800.jpg«Дух Африки» - «Імперія мистецтв «Форсайт»Учасники фестивалю-конкурсу змагатимуться у кількох номінаціях – «Дитяча хореографія», «Народна хореографія», «Класичний танець», «Бальна хореографія», «Сучасна хореографія» та «Танцювальне місто».
/Files/images/novini/anyuta/Конвалія_800.jpg«Фієста» - «Конвалія»Учасники будуть присилати відеоролики з візитними картками колективів, міст та країн, підготовки до участі в конкурсі, дві хореографічні постановки в двох варіантах – концертному в костюмах, з використанням різноманітних необхідних ефектів та в репетиційній формі. А завдяки телебаченню буде вестись щоденник фестивалю, і кожен шанувальник хореографічного мистецтва стане свідком того, що відбуватиметься на сцені та за лаштунками фестивалю. Оцінюватиме конкурсантів міжнародне журі, до складу якого увійшли провідні місцеві хореографи і їх закордонні колеги з Франції та Грузії.
Свої номери на святковому концерті представили зразкові хореографічні ансамблі міста - «Анюта», «Пролісок», «Kонвалія», «Світанок», «Алегро», «Дебют», «Надія», «Вікторія», «Імперія мистецтв «Форсайт», «В гостях у казки».
Кiлькiсть переглядiв: 872