• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про відпочинок вихованців табору "Сокіл"

Про відпочинок вихованців табору "Сокіл"

2013-06-10

/Files/images/lto_2013/CIMG1550_2.JPG

«Соколята» на «Хуторі Надія»

10 червня 36 вихованців школи-інтернату, що проводять перші літні тижні у дитячому закладі відпочинку «Сокіл», мали можливість відвідати унікальну історико-культурну пам'яткуКіровоградщини – заповідник-музей «Хутір Надія». Він розташованийна землях, що належали Надії Карлівні Тарковській – дружинівидатного українського драматурга, актора, театрального та громадського діячаІ. К. Тобилевича (Карпенка-Карого).

Екскурсія по меморіальному музею справила на дітей не аби яке враження, адже її супроводжувала пізнавальна та захоплююча розповідь прямого нащадка славетної родини В. В. Тобілевич. Від Валентини Василівни діти дізналися про історію заснування садиби і музею, про його популярність у поціновувачів українського театрального мистецтва, які приїздять з усього світу, аби доторкнутися до першоджерел.

Заворожила учнів прогулянка територію заповідника – літній театр, парк зі ставком, верби над ним, які висаджував самІван Тобілевич, «алея слави» українських акторів і письменників – друзів драматурга, які, гостюючи в маєтку, обов’язково саджали дерево.

Дякуємо за сприяння в проведенні екскурсії Обласному благодійному фонду «Час посмішок».

Школа юного банкіра

Сьогодні дітлахи з І загону «Усмішка», вих. Ю. П. Гребенюк пройшли курс юного банкіра. На виїзне засідання Школи юного банкіра дітей запросили представники «УкрСиббанку». Вони провели заняття, на якому майбутні фінансисти дізналися про історію виникнення грошей, чому з'явилися банки, що таке кредит, депозит і банківська картка. Ці поняття були розтлумачені доступно для дітей, а саме заняття пройшло в формі розвиваючих ігор та захоплюючих конкурсів з призами. Всі дітки із захватом брали в них участь, а по закінченні отримали Дипломи юного банкіра та пам’ятні подарунки.

Дякуємо працівникам «УкрСиббанку» за увагу до нашого навчального закладу, за турботу про фінансову грамотність маленьких громадян.

Кадети познайомилися з історією славетного роду

Цього дня кадети І та ІІ взводів, а також учні 6 класу, які прагнуть наступного навчального року теж вдіти привабливу кадетську форму, здійснили подорож до історико-архітектурного заповідника родини Раєвських у селі Розумівці, що в Олександрівському районі. Oсновним його об'єктом є пам'ятка архітектури і містобудування національного значення - Хрестовоздвиженська церква. В ній поховані герой Вітчизняної війни 1812 р. генерал Микола Миколайович Раєвський, його внук Микола Раєвський, молодша дочка генерала Софія Раєвська.

Після ознайомлення з експонатами музею-заповідника, пов'язаними із життям і діяльністю родини генерала, екскурсію було продовжено до мальовничого Бондарського водосховища, на березі якого знаходиться легендарний трьохсотрічний дуб. Діти милувалися неперевершеними краєвидами Розумівки та чудово відпочили на лоні природи. Дякуємо товариству «Православна просвіта», що надало безкоштовний автобус для подорожі, за можливість долучитися до історії рідного краю, за давню і плідну співпрацю зі школою-інтернатом.

Кiлькiсть переглядiв: 860