• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Малеча Арнаутового відтепер теж має свій дошкільний навчальний заклад

Малеча Арнаутового відтепер теж має свій дошкільний навчальний заклад

2013-09-24

/Files/images/novini/dnz/2409130202.jpg
24 вересня 2013 року відбулося відвідування дошкільної групи комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання № 33 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

З першого вересня 24 малюка відвідують дитсадківську групу, яка була відкрита у приміщенні навчально-виховного об’єднання № 33 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад». Всі вони разом із батьками проживають у віддаленому кіровоградському мікрорайоні Арнаутово. І до цього часу тут однією з проблем була відсутність дошкільного навчального закладу. Відтепер завдяки наполегливості міської влади цю проблему було вирішено.


Як функціонує дитсадок при школі оглянули заступник голови облдержадміністрації Олександр Чернявський, міський голова Олександр Саінсус, директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ельза Лещенко та начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

– Можливість батьків водити своїх дітей до дитячого садочку у себе в мікрорайоні, за місцем проживання є важливою складовою забезпечення якості життя кіровоградців, – наголосив міський голова Олександр Саінсус.

– Реалізація у Кіровограді проектів створення дошкільних груп при школах, розширення географії дитячих садків на території обласного центру свідчить про відповідальне виконання міською владою доручень Президента України щодо максимального охоплення дітей дошкільною освітою.

/Files/images/novini/dnz/2409130201.jpg

Завітали гості не з пустими руками, а з подарунками – з рук посадовців малеча отримала іграшки, книги, різноманітне приладдя для навчальних занять. Під час відвідин дитсадківської групи очільниками міста та області діти продемонстрували свої таланти – розповідали вірші про свій дитсадок, як їм тут гарно живеться та навчається.

Група розташована в окремому приміщенні, хоча й під одним дахом зі школою. Тут є ігрова кімната, спальня, санвузол, обладнаний сучасною сантехнікою, пральними машинами. Незабаром діти почнуть відвідувати й музичну залу. Звичайно, трохи бракує меблів, інвентаря для дошкільнят, але Лариса Костенко переконана, що найближчим часом дитсадківський побут буде повністю облаштований. Та найголовніше, забезпечується безперервність освіти. Курс на створення подібних груп для дошкільнят в загальноосвітніх закладах міська влада взяла з огляду на виконання соціальних ініціатив Президента України та повномасштабного охоплення всіх малюків дошкільною освітою, адже до недавнього часу в місті бракувало місць у стаціонарних дитячих садках і не кожна дитина мала змогу отримати повноцінну підготовку до школи.

Гості також оглянули приміщення школи, історія якої нараховує вже 103 роки. Директор навчального закладу Світлана Колосова запросила посадовців до класної кімнати, де навчаються першачки. Клас повністю обладнаний новими меблями, тут світло й затишно, створено всі умови для повноцінного оволодіння знаннями. Були також оглянуті їдальня, де завдяки старанням депутата міської ради від цього виборчого округу Вадима Дриги був зроблений ремонт, спортивний майданчик, котельню, яка повністю готова до опалювального сезону. Світлана Олегівна переконана, що з огляду на те, що в школі відкрито дитячий садок, й майбутніх школярів побільшає, адже не потрібно буде возити дітей, десь в інші мікрорайони міста. Зараз вже мова йде про те, щоб відкрити й другу дитсадківську групу, адже, малечі в Арнаутовому вдосталь.

/Files/images/novini/dnz/DSC03545_1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 779