• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Кіровоградська міська ПМПК провела семінар-практикум

Кіровоградська міська ПМПК провела семінар-практикум

2013-10-29

/Files/images/pmpk/zahd/DSCN2826_2.jpg
29 жовтня 2013 року на базі Кіровоградської міської ПМПК відбувся семінар-практикум на тему: «СГДУ та розлад аутистичного спектру у дітей: причини і діагностика» для завідуючих районних ПМПК та логопедів міста і області. Захід підготували спеціалісти Кіровоградської міської ПМПК та фахівці науково-методичної лабораторії з інклюзивного та інтегрованого навчання КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

В роботі семінару приймали участь 29 вчителів – дефектологів області (завідувачі районних ПМПК, логопеди) За мету було поставлено ознайомити учасників з методами реалізація інноваційних підходів до корекційно-реабілітаційного процесу по формуванню життєвих компетентностей дітей з особливими освітніми потребами у навчально-виховному процесі при впровадженні інклюзивної та індивідуальної форми навчання.

В ході проведення семінару завідувач Кіровоградської міської ПМПК Дорошенко О.М. розповіла про роль психолого-медико-педагогічних консультацій на сучасному етапі, в умовах демократичних перетворень в освіті України.

Психологи консультації Чеканова О.С. та Цеба О.А. – поділилася досвідом запровадження новітніх методик по роботі з дітьми, що мають розлади аутичного спектру.

Присутнім були продемонстровані фрагменти корекційних занять та проведено зразок психолого-педагогічного вивчення дитини з ФФН.

На завершення семінару завідувач нуково-методичної лабораторії Червонець І.В та методист Балютіна К.М. провели обговорення, де учасники мали змогу поставити питання та висловити власне ставлення до інноваційного підхіду по формуванню освітнього корекційно-відновлювального процесу.

Учасники семінару висловили щиру вдячність за високий рівень підготовки, творчий підхід в організації та проведенні заходу, професіоналізм.

/Files/images/pmpk/zahd/DSCN2771_1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 857