• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Кіровоградські освітяни на захисті дитячого життя

Кіровоградські освітяни на захисті дитячого життя

2014-01-22

/Files/images/novini/DSC04197_1.jpg
22 січня 2014 року на базі Кіровоградської міської психолого-медико-педагогічної консультації управління освіти Кіровоградської міської ради (далі – ПМПК) відбулася нарада-семінар для шкільних психологів міста Кіровограда з теми: «Психологічні аспекти девіантної поведінки: технології профілактики».

Захід був організований спільно фахівцями ПМПК та центру методичної та соціально-психологічної служби управління освіти Кіровоградської міської ради (далі – ЦМСПС).

Присутні отримали цінну інформацію по роботі з дітьми групи ризику від завідувача дитячого відділення комунального закладу «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня» Марцунової Н.І. та ведучого фахівція з питань профілактики суїцидальної поведінки у дітей та підлітків Покідова С.Л. Методист ЦМСПС, Сосновська М.В., в своїй презентації висвітлила питання профілактичної роботи з учнями, схильними до девіантної поведінки. Фахівці ПМПК, психологи Чеканова О.С. та Цеба О.А. підготували практичні поради та поділилися досвідом роботи з даною групою дітей.

Актуальність дитячої проблематики в суїцидології визначається нагальністю завдань профілактики самогубств серед учнівської молоді. Соціально-економічна ситуація, що складалася в Україні, вимагає термінового вирішення психологічного захисту учнівської молоді.

Вищезгаданий захід пройшов за активної підтримки фахівців комунального закладу «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня» (головний лікар Тарасенко О.І.) та відділу у справах сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради (начальник Дорохіна Л.В.).

Кiлькiсть переглядiв: 780