• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • проект «Майбутній Захисник Вітчизни»

проект «Майбутній Захисник Вітчизни»

2014-10-01

/Files/images/narad/IMG_0326.JPG

1 жовтня 2014 року заступник міського голови Дрига В.В. та начальник управління освіти Костенко Л.Д. ознайомились з станом впровадження міського проекту «Майбутній Захисник Вітчизни», який запроваджений для учнів 10-х класів шкіл м. Кіровограда.

Даний проект, втілюється у життя управлінням освіти Кіровоградської міської ради з 1 вересня 2014 року, передбачає перехід до викладання предмету «Захист Вітчизни» у базових навчальних закладах (НВО № 16, школа-інтернат, НВК № 26), що дозволило більш ефективніше проводити уроки, оскільки юнаки протягом шести уроків займаються тільки військовою підготовкою і мають змогу відпрацювати як практичні так і теоретичні питання більш глибоко. Під час відвідування НВО № 16 посадовці відвідали уроки та ознайомилися з навчально-матеріальною базою кабінету «Захист Вітчизни». Для кабінету придбаний мультимедійний комплекс та інтерактивний лазерний тир (перший в Україні в ЗНЗ), що дає можливість педагогам проводити практичні заняття з вогневої підготовки, прикладної фізичної, тактичної підготовки, відпрацьовуючи всі практичні навички протягом цілого навчального дня. Учні з задоволенням ділилися своїми враженнями після уроків та навіть не розходились на перерви.

Реалізація даного проекту стала можливою завдяки вчителю вищої категорії Савенко Сергію Івановичу, який має військово-педагогічну освіту та педагогічне звання «старший вчитель». Цей проект став змістом його життя. Вчитель не тільки на високому рівні володіє інтерактивними та інформаційними технологіями, але й вболіває за якісне виконання своєї справи.

Тільки завдяки поєднанню завдань, які ставить перед педагогами час і держава, підтримки керівництва міста, та творчої праці Вчителя дало змогу втілити в життя даний проект.

Саме такий підхід до викладання предмету «Захист Вітчизни» не теоретично, а практично навчати дітей, які в майбутньому зможуть захищати Батьківщину, надавати першу долікарську допомогу на полі бою, користуватися зброєю зробить наших учнів «Майбутніми захисниками Вітчизни».

По результатам поїздки намічені подальші плани щодо укомплектування кабінету предмету "Захист Вітчизни" навчальною зброєю, муляжами, засобами індивідуального захисту, щоб підростаюче покоління на практиці отримувало досвід та навички використання цих предметів.

/Files/images/narad/IMG_0284.JPG


/Files/images/narad/IMG_0350.jpg


/Files/images/narad/IMG_0289_1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 959