• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День української мови та писемності (в рамках Місячника української мови)

День української мови та писемності (в рамках Місячника української мови)

2014-11-11

/Files/images/narad/IMG_4925.jpg

11 листопада 2014 року в стінах комунального закладу «Навчально-виховне об»єднання -«Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад

І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області були проведені заходи до Дня української мови та писемності ( в рамках Місячника української мови).

О 9.10 відбулась загальногімназійна лінійка, підготовлена Учнівським Самоврядуванням, де учні мали змогу ознайомитись зі «скорботним» календарем української мови, почути вислови відомих людей про українську мову, з історією розвитку мови, зануритись у світ української пісні.

Учні 5-11 класів під час лінійки представили власні девізи та бейджики (наприклад, «Почувайся європейцем, розмовляй українською» та ін.), які відбивали їхнє розуміння та сприйняття рідного слова.

З десятої години до дванадцятої учні початкових класів та 5-7 кл. мали змогу переглянути презентацію про історію української писемності, яку підготували учні 11-А класу та Паталах Ганна Сергіївна.

Протягом дня було проведено моніторинг явища білінгвізму у гімназії (результати обробляються).

О 14.10 учні 10-Б класу перегорнули сторінки усного журналу з історії української писемності для 7-В, 8-А, 9-А та вчителів НВО (відповідальна – Окольнича Л.М.)

Після уроків педагогічний колектив під керівництвом МО вчителів-філологів мав змогу написати Єдиний диктант та перевірити власні граматичні навички, виконуючи ряд цікавих та пізнавальних завдань.

Варто зазначити, що активну участь у проведенні Дня української мови та писемності взяли не лише вчителі-філологи, а й учні 5-11 класів з вихователями-наставниками, підготувавши різноманітні стіннівки, гасла тощо.

/Files/images/narad/IMG_4319.jpg

/Files/images/narad/IMG_4329.jpg

/Files/images/narad/IMG_4347.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 817