• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Розміщеня меморіальних дошок для увічнення пам’яті про їхній подвиг та віддані життя за незалежність Вітчизни.

Розміщеня меморіальних дошок для увічнення пам’яті про їхній подвиг та віддані життя за незалежність Вітчизни.

2015-01-21

/Files/images/narad/8eb3e0ffafebb504e30a2c2e6f8d477c.JPG

21 та 22 січня, в урочистій обстановці за участі рідних та близьких Героїв, їхніх військових побратимів, педагогів, школярів, а також секретаря міської ради Івана Марковського, заступника міського голови Сергія Колодяжного та начальника управління освіти міської ради Лариси Костенко відбулось відкриття пам’ятних дощок у восьми кіровоградських школах.
Пам’ять загиблих захисників Батьківщини вшанували в ЗОШ №24. Цей навчальний заклад свого часу закінчили Ігор Горовенко та Федір Романов.
Воїна-спецпризначенця Ігоря Горовенка кіровоградці провели в останню путь 21 серпня минулого року. 28-річний водій-електрик радіостанції центру управління зв’язком загону спеціального радіозв’язку поліг смертю хоробрих поблизу селища Старобешево Донецької області. А 15 вересня Кіровоград попрощався з Федором Романовим – військовим фельдшером госпітального відділення медичної роти. У мирному житті Федір працював медиком швидкої допомоги. Загинув 30-річний герой 29 серпня внаслідок отримання осколкового поранення під Іловайськом Донецької області.
Багато хороших та добрих слів було сказано і на урочистостях в ЗОШ №30, де відкривали меморіальну дошку розвіднику-снайперу загону спецпризначення Дмитру Придатку. Вшанували пам’ять загиблого воїна Олега Пашутіна в ЗОШ №23. В школі №35 віддали шану військовому 3-го полку спецпризначення Олександру Кондакову.
- Справжня війна і сьогодні продовжує збирати свій кривавий врожай на Сході України, сказав під час урочистстей секретар міської ради Іван Марковський. – За право жити у єдиній незалежній державі наш народ платить надзвичайно високу ціну – життя українських воїнів, кращих синів свого народу. Меморіальні таблички – це перший крок до увіковічнення пам’яті загиблих в антитерористичній операції кіровоградців, наголосив Іван Марковський. А по весні буде здійснений благоустрій на Аллеї Слави Рівнянського кладовища, де знайшли свій вічний спочинок воїни – герої.
- Сьогодні ж у центрі уваги міської влади родини бійців, - відзначив секретар міської ради. – Ми маємо максимально допомогти дітям, дружинам, батькам загиблих, розділити їхнє горе, щоб родини відчули справжню турботу про себе.
22 січня урочисті заходи відбулися у ЗОШ №8, де навчався військовослужбовець Юрій Власенко. Меморіальна дошка увічнила пам’ять і про випускника ЗОШ №13 Олексія Волохова. А учні школи №18 знатимуть, що їхню альма-матер закінчував герой-вертолітник Сергій Бульдович. Відразу троє випускників ЗОШ №31 віддали свої життя в боях з російським агресором. Це – Ярослав Чорноморченко, Сергій Котовий та Сергій Хрипунов.

/Files/images/narad/dow 1.JPG

/Files/images/narad/dowk 4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 120