• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фахівці Малої академії наук та київські фізики і завітали до кіровоградських школярів

Фахівці Малої академії наук та київські фізики і завітали до кіровоградських школярів

2015-03-27

/Files/images/narad/nova/origin-b3pn42l2510.jpg

Фахівці Національного центру «Мала академія наук України» разом з викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели виїзний науково-популярний лекторій у Навчально-виховному об’єднанні – «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт»

Кіровоградської міської ради. Захід відбувся в рамках науково-освітнього проекту Малої академії наук «Наука ХХІ століття: перспективні напрями розвитку».

Для учнів 8–9 класів проведено практичне заняття «Науковий метод в експериментальних дослідженнях та нова вимірювальна техніка», десятикласники дізналися про наносистеми, а випускники – про спектроскопію та її можливості.

Закінчився лекторій відвідуванням музею-кімнати шевченкознавства та Народного музею про визволення Кіровоградщини, що розташувалися у «Гармонія». Музей Кобзаря запам’ятався унікальними експозиціями портретів і автопортретів поета-живописця, раритетними дореволюційними і найкращими сучасними виданнями Шевченка. Народний музей – це 3 зали людських доль та історії: Друга світова, Майдан з героями Небесної сотні, війна на Сході країни. Основа музею – оригінальні експонати, які протягом тридцяти років збирали шкільні пошукові загони. Музей створює патріотичну атмосферу і вкотре нагадує і старшому, і юному поколінню, що нашому народу є ким і чим пишатися.

Кiлькiсть переглядiв: 791