• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звичайні дива на День Святого Миколая Чудотворця!

Звичайні дива на День Святого Миколая Чудотворця!

2011-12-19

/Files/photogallery/Інтернат19.12.11.JPG

19 грудня 2011 року відбулися приурочені до Дня Святого Миколая "входини" до нового кабінету інформаційних технологій навчання. В рамках державної програми "Інформатизація та комп'ютеризація загальноосвітніх навчальних закладів" ТОВ «Енглєр» поставило до школи-інтернату мобільний навчальний комп'ютерний комплекс, у складі якого – інтерактивна дошка, мультимедійний проектор та 20 ноутбуків, обладнані програмно-методичними комплексами навчального призначення з алгебри, геометрії, хімії, географії, біології, основ безпеки життєдіяльності та трудового навчання (технічні види праці).

Першими протестували можливості нового обладнання учні 5-10 кл. з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, проте, як зазначив директор школи С. Д. Сторчаус, використовувати сучасні комп'ютери в навчальному процесі матимуть змогу всі учні школи, в тому числі дітки з вадами зору та молодші школярики, які в новому навчальному році почнуть вивчати інформатику з 2-го класу.

Додатково школу-інтернат та ще чотири кіровоградські навчальні заклади компанія "Київстар" у межах реалізації ініціативи "Безпечний Інтернет "Київстар" – школам" безкоштовно забезпечила високошвидкісним Інтернетом з безлімітним трафіком та подальшим безплатним обслуговуванням. У межах партнерства Міносвіти й "Київстар" до кінця 2011 року подібна послуга буде надана ще двомстам школам України. Із 7:00 до 18:00 швидкість Інтернету сягає 10 Мбіт/с, а з шостої вечора до сьомої ранку – до 1 Мбіт/с. Це дасть змогу школі використовувати всі можливості Інтернету: завантажувати файли будь-якого розміру, відвідувати сайти з флеш-анімацією, дивитися навчальні фільми, проглядати відеоуроки, проводити онлайн-конференції.

На урочистості до школи завітали перший заступник голови обласної ради Олександр Сергійович Шаталов, начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Давидівна Костенко, директор Кіровоградської філії телеком-оператора «Київстар» Андрій Олександрович Колєсніченко. Усі гості були запрошені на виховний захід "Іде, іде святий Миколай!", який для всієї початкової школи підготували керівники 2А класу Жанна Леонідівна Скринько та Людмила Володимирівна Бондарцова разом зі своїми вихованцями.

Святий Миколай погодився розв'язати свою торбину тільки за хороші справи:
- Хто зробив найкраще діло, хай стане переді мною сміло!
- Хто був скромний, добрий і привітний, той одержить подарунок гідний!

Гості передали солодкі подарунки всім 130 учням початкових класів та дітям-сиротам, до того ж "Київстар" поповнила ігротеку школи новими іграшками та іграми.

Величезне "ДЯКУЄМО!" висловлюємо на адресу шефів, спонсорів, випускників, батьків, які фінансували проведення ремонту та переобладнання в новому комп'ютерному класі!

Кiлькiсть переглядiв: 929