• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Розвиток дошкільних навчальних закладів міста в 2011 році

Розвиток дошкільних навчальних закладів міста в 2011 році

2012-01-20

/Files/images/щщщщщщ.png

Розвиток дошкільних навчальних закладів
міста в 2011 році

Керуючись основними положеннями законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Базовим компонентом дошкільної освіти в Україні, Базовою програмою розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі», програмою розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», педагогічні колективи міста направляють свою діяльність на удосконалення дошкільного виховання, вирішення завдань створення найбільш сприятливих умов для гармонійного різнобічного розвитку особистості дитини.
З метою вирішення цих завдань, Кіровоградська міська рада, управління освіти велику увагу приділяють удосконаленню мережі дошкільних закладів з урахуванням зайнятості та уподобань батьків, стану здоров’я дітей.
В основу упорядкування мережі дошкільних навчальних закладів покладений принцип прогнозування та аналізу.
Завдяки вивченню контингентів дітей, які проживають у місті, потреб населення в дошкільній освіті, управлінню освіти разом з керівниками дошкільних навчальних закладів вдалося створити збалансовану, реальну мережу дошкільних закладів, і сьогодні можемо говорити про певні успіхи у задоволенні освітніх потреб дошкільників.
Порівняно з попередніми роками поступово збільшується відсоток охоплення дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку. Керівники дошкільних навчальних закладів активно працюють зі створеними «банками даних» на п’ятирічних дітей. Першим кроком цієї роботи було здійснення обліку дітей вказаної категорії та залучення їх до дошкільних закладів.
Показник охоплення дітей 5 - річного віку дошкільною освітою в 2011 році, в порівнянні з минулим навчальним роком зріс на 1,4 %. з 94,6% до 96%.
Робота, щодо залучення дітей до дошкільних закладів триває, планується в наступному році відкрити групи ясельного віку № 3, 17 ,43.
Так, в 2011 році в місті функціонувало 39 дошкільних навчальних закладів в яких дошкільну освіту отримають 9104 дітей та 6 НВО «Школа –дитячий садок» в яких працює 15 дошкільних груп, 317 дітей. В цілому дошкільними закладами охоплено 9421дитина.
З метою більш повного забезпечення реабілітації здоров’я дітей, які мають різні захворювання у 2011 році збільшилась мережа груп компенсуючого типу, а саме: додатково відкриті 8 логопедичних груп для дітей які мають вади в мові, та 1 група для дітей з затримкою в розумовому розвитку на базі НВО «Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 1 дошкільний навчальний заклад».
Відновлене функціонування дошкільних груп, у раніше вивільнених приміщеннях, у дошкільних навчальних закладах № 43,17,48 (по одній групі) та в приміщенні початкової школи НВО «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 1 – дитячий юнацький центр «Перлинка» відкриті 2 дошкільні групи, які входять у мережу груп дошкільного навчального закладу № 37.
На виконання наказу управління освіти від 31.05.2011 р № 198/0 «Про організацію обліку дітей у 2011 році» та п 3.21. Програми розвитку освіти міста та 2011-2015 роки, проведений щорічний облік дітей дошкільного віку що проживають в мікрорайонах міста віком від 0-6 років. З загального числа дітей – дошкільників проживаючих в місті дошкільною освітою охоплено 86% малят, що на 1% більше ніж в минулому році.
126 малят на сьогодні готові прийняти на виховання дошкільні навчальні заклади м. Кіровограда.
Для малюків, віком від півтора до трьох років, пропонуються вільних 32 місця, для дітей садових груп (3-6 років) – 94.
Управлінням освіти Кіровоградської міської ради започатковано щомісячне інформування громадськості про наявні місця в дошкільних навчальних закладах. Дана інформація розміщується на сайті управління освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 849