• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЄДИНІ УРОКИ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ ПРОЙШЛИ У ВСІХ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

ЄДИНІ УРОКИ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ ПРОЙШЛИ У ВСІХ ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

2013-09-20

/Files/images/novini/den_msta/Партиз_Слава_013.jpg
По всім загальноосвітнім закладам міста 20 вересня 2013 року з 12.00 до 12.45 пройшли Єдині уроки партизанської слави, на які були запрошені ветерани Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років – учасники підпільно-партизанського руху.

Також відбулися мітинги учнівської молоді міста біля пам’ятник дощок, що увічнюють подвиги ветеранів війни-партизанів. Мітинг на вшанування пам’яті відомого героя-розвідника Олексія Трохимовича Шаповалова провели учні разом з педагогами спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 біля пам’ятної дошки, яка знаходиться на будинку, де він проживав (вул. Гоголя, 78). З полум’яними словами до школярів звернувся голова міської організації ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років Віталій Михайлович Вієвський.


Мітинг на вшанування пам’яті відомого партизанського командира Семена Івановича Долженка провели учні і вчителі навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 34 – економіко – правовий ліцей „Сучасник” біля пам’ятної дошки, яка знаходиться на будинку, де він проживав (проспект Комуністичний, 4-а). Про бойовий шлях батька, Семена Івановича Долженка, розповіла його донька, яка теж перебувала у партизанському загоні, Валентина Семенівна Долженко. На мітингу був присутній заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вадим Дрига.

На розі вулиці ім. Олени Бур’янової та провулку Київського, що біля спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 встановлено меморіальну дошку на честь безстрашної вчительки, учасниці партизанського підпілля, Олени Захарівни Бур’янової. Учні СЗОШ № 14 провели мітинг біля меморіальної дошки на честь Бур’янової О. З.

Учні навчально-виховного об’єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад школа І ступеня „Гармонія” – гімназія імені Тараса Шевченка» провели у музейному куточку тематичний захід на вшанування пам’яті Олени Захарівни Бур’янової, яка працювала вчителькою в цій школі.

22 вересня 2013 року о 12.00 у мікрорайоні старої Балашівки відбувся мітинг на вшанування пам’яті Петра Лахмана, в якому взяли участь учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 23 та мешканці вулиці та провулку ім. П. Лахмана. На мітингу були присутні донька Петра Лахмана Мікуленко Раїса Петрівна та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вадим Дрига.

Кiлькiсть переглядiв: 798