• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учнівська конференція сприяла усвідомленню національної єдності та громадянської злагоди

Учнівська конференція сприяла усвідомленню національної єдності та громадянської злагоди

2014-01-23

/Files/images/novini/DSC_0898_1.jpg
Учнівська конференція старшокласників на тему: «Забезпечення національної єдності та громадянської злагоди в українській державі: історичні та сучасні аспекти» відбулася в кіровоградській в гімназії №9.

- Єдність народу є головною умовою могутності та незалежності України, а соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями національної ідеї, важливими складовими становлення державності, - наголосила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. – Глибоко символічно Глава держави об'єднав відзначення Дня Соборності та Свободи України саме з метою зміцнення правового підґрунтя консолідації українського суспільства.

Під час конференції її учасники, а це учні 10-11 класів ознайомилися з історичними, правовими та культурними аспектами Соборності української держави. Доповідачі конференції зосередили свою увагу на висвітленні таких питань, як «Етапи формування української нації та української свідомості», «Українські ретроспективи Соборності», "Шлях до возз’єднання та збереження національної єдності України», «Сила нації – в її єдності!», "Сучасна українська національна ідея як невід’ємний чинник побудови громадянського суспільства».

В результаті обговорення виступів старшокласників була прийнята резолюція:

- продовжувати висвітлювати тему об’єднання українського народу на засіданнях «круглих столів», при проведенні диспутів, бесід, написанні творчих робіт, творів-роздумів, створенні презентації, проектів тощо;

- підтримувати надалі ідею єдності українців, що свідчить про становлення чіткої громадянської позиції;

- вивчати звичаї, традиції та обряди нашого народу з метою поглиблення знань, виховання свідомого ставлення до його спадщини, яка єднає українців, та дотримуватись їх;

- пам’ятати, що мова, історія, культура, фольклор, звичаї, традиції та обряди є духовною скарбницею для виховання сучасної молоді.

Конференція сприяла усвідомленню важливості національної єдності та громадянської злагоди для розбудови демократичної та правової держави; вихованню патріотизму, формуванню самосвідомості та активної громадянської позиції молоді.

/Files/images/novini/DSC_0920_1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 800